Problémy po operaci tříselné kýly

Dobrý den.Jsem 3 týdny po klasické operaci objemné tříselné kýly.Poslední týden mám častěji bolest ve třísle.Hlavně při sezení a při ohýbání.Při chůzi pomalejším tempem problémy nemám.Bolest bych přirovnal asi jako když mám škřípnutý nerv.Praktický lékař už by mne pomalu poslal do práce.Ale protože mám dost fyzicky náročné zaměstnání,nerad bych zbytečně tyto problémy přehlížel.Můžete poradit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radku. 3 týdny a ještě po klasickém zákroku není mnoho. Obvyklá rekonvalescence v domácích podmínkách by tímto byla dostatečná, ale břišní stěna se hojí v průměru 2-3 měsíce, kdy ji považujeme za dostatečně pevnou, aby bylo možné vykonávat těžší fyzickou aktivitu. Bolesti mohou být způsobené ještě nezcela vstřebaným pooperačním otokem či výronem. Je také možné, že byl během operace přerušen či poškozen jeden z nervů, které touto oblastí probíhá. Takzvané neuropatie se ale většinou hlásí až s delším odstupem od zákroku, spíše bych to tedy přisuzoval standardnímu pooperačnímu průběhu, kdy nejsou operované tkáně ještě dostatečně zhojené.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: