Problémy po plastice předního křížového vazu

Dobrý den, asi před 4 lety jsem absolvoval plastiku předního křížového vazu. Následovala půlroční rekonvalescence, poté postupný návrat ke sportovním aktivitám, hlavně fotbalu. Při druhém utkání jsem upadl a cítil něco podobného jako při utržení původního vazu. Znovu jsem k lékaři nešel. Smířil jsem se s tím. Fotbal již nehraji, nebot nemůžu dělat určitý pohyb, laicky řečeno, jakoby povolí a přitom se vyhodí. Každopádně jízda na kole či běh mi nedělá problém. Ale koleno u toho trochu cítím, třeba i při změně počasí. Jelikož jsem začal více sportovat běh, hory, nevím jestli mi koleno vydrží. Chci se zeptat, jestli bych měl znovu navštívit lékaře, pokud se chci věnovat sportu. předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Lékaře navštivte určitě, můžete mít novou rupturu vazu , poškozený meniskus, či chrupavku. Měla by následovat léčba. Pokud jsoupotíže pouze z instabiltiy a koelno je jinak zdravé pomůže někdy ortéza. Záležní ale na vyšetření .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: