Problémy po plastice předního křížového vazu

Dobrý den, jsem po plastice předního křížového vazu v levém koleni. Operace byla provedena 8.3.2016 a s kolenem mohu normálně pohybovat i chodit což je skvělé, ale občas když s jdu tak se mi na určitém místě (vyznačeno v příloze) udělá tak centimetr a pul velká boule a v ten okamžik nemůžu chodit (z důvodu bolesti) a pokud jí nevmasíruji zpět do kolene tak to bolí. To samé jsem měl po artroskopii, která mi byla provedena v květnu minulého roku a po nějaké době to přestalo. Jen tak na okraj, nohu rehabilituji jak mám a věnuju se tomu, protože chci být co nejdříve sportovně aktivní .Mám ještě jeden dotaz. Od operace necítím vnější půlku kolene (bylo mi vysvětleno, že museli řezat přes nějaký nerv pokud se nemýlím) ale už to jsou 3 měsíce a zdá se mi to nějaké podezřelé.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ztráta citu na zevní ploše bérce je po plastice štěpem vazu z čéšky velmi častá a ne vždy se cit vrátí. Boule může být samostatné tělísko v kloubu či poškozená část menisku či vazu. Informujte se u operatéra o stavu chrupavek , které viděl při arthroskopii a pokud byly poškozeny může tělísko pocházet z nich. Rovněž Vám poradí další postup

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: