Problémy po revizi dělohy

Dobrý den paní doktorko. Nedávno jste mi odpovídala na dotaz ohledně příušnic před otěhotněním - děkuji za odpověď. Těhotenství bohužel nedopadlo :-( a tak na vás mám nyní ještě jeden dotaz. Jsem pět týdnů po revizi (zamlklé těhotenství v 9. týdnu). Po revizi jsem měla obrovské bolesti, ultrazvukem byly zjištěny zbytky po revizi a zánět. Nasazeny antibiotika s tím, že zbytky snad odejdou s první menstruací. Menstruace dorazila přesně čtyři týdny po zákroku - byla intenzitou normální, spíše kratší, ale extrémně bolestivá. Ultrazvuk byl dělán den po menstruaci a paní doktorce se tam něco nezdálo - prý je tam nějaka "šmouha" (na ultrazvuku, snad ještě nějaký mírný zánět?), nicméně děloha se prý vyčistila, zbytky nejsou již přítomny. Celou dobu od zákroku mám mírné bolesti podbřišku. Před menstruací i po ní špiním - je to téměř černé špinění (i nyní, po menstruaci). Břicho stále cítím... Myslíte, že je něco špatně? :-( Chtěla bych otěhotnět jakmile to bude možné (je mi 34, jsem bezdětná). Bohužel - jsem navíc chronicky nemocná, každá narkóza (například v případě další revize) je průšvih. Poraďte mi prosím postup - jak dál postupovat? Zašla bych se nechat zkontrolovat do nem.,kde dělali revizi - ale je mi hloupé "je otravovat". Má paní doktorka udělala cytologii z děložního hrdla - a čekám na výsledky. Mám ale tušení, že zánět to není (CRP jsem totiž měla do 10). Nevím, zda mám čekat, či zda se znepokojovat a co nejrychleji eventuelní problém řešit.... Otěhotnět se samozřejmě bojím. Je vhodná například ambulantní hysteroskopie? Nebo jsem zbytečně vystresovaná - a žádný problém nejspíše není? Děkuji mnohokrát, paní doktorko!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co se týče bolestí v podbřišku, jsou běžné cca 3tý po revizi, dále by již nic bolet nemělo. Laboratorně bych zkontrolovala HCG(těhotenský hormon) a markery zánětu,CRP + krevní obraz. Černé špinění je "stará" krev, pravděpodobně se bude jednat o 1.a2.menstruaci po zákroku, dále by se již nic objevovat nemělo. Pokud se stále necítíte fit, navštivte gynekologa a poraďte se s paní doktorkou. Jistě Vám ráda vyjde vstříc.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x