Problémy po spin.anestezii

Dobrý den.Moje maminka ,71 let ,byla letos v červnu na operaci TEP,anestezie spinální s problémem-doktor neuměl píchnout,došlo k pohybu těla.Od kolene dolů noha necitlivá,ale s prsty maminka hýbá.Prý není údajně poškozený hl.nerv.Ale...v lázních se začaly objevovat nesnesitelné škubavé bolesti plosky té " špatné,necitlivé " nohy.Maminka nemohla usnout,byla zcela vyčerpaná a lázeňský lékař jí napsal TRAMAL a AULIN. 1/ Jak dlouho může tyto léky užívat,aby nedošlo k návyku? 2/ Jaký je předpoklad,že se noha vrátí do normálu a bude normálně fungovat?Pokud teda předpoklad je. 3/ Co proto může maminka udělat,koho navštívit-jakého odborníka? Operace TEP proběhla naprosto vzorně,maminka nemá žádných potíží s kloubem,avšak po operaci si domů přivezla daleko horší bolesti,než se kterými tam jela. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní,problém,který popisujete svědčí spíše o problém .po operativním zákroku při výměně kloubu,jedná se spíše o přetažení nervů,částečná paréza ischiadiku.Že by šlo o komplikaci při aplikaci spinálni anestezie je méně pravděpodobné.Toto musí posoudit neurolog-eventuelně bude provedeno EMG vyšetření.Dle výsledku bude možné odhadnout pravděpodobnost úpravy parézy.Léčba analgetiky-Tramal a antiflogistiky-Aulin bývá nedostatečně účinná,je indikovaná léčba gabapentinem- doporučí neurolog,přeji rychlé zotavení Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: