Problémy po úrazu krční páteře

Dobrý den, 5.8.2014 u mě došlo k prudkému zvrácení hlavy na tobogánu. MRI C páteře: minimální drobné protruze C4-C7 bez hernie, či ulaku kořenu, bez zn. myelopatie. EMG: bez zn.kořenového postižení C5-C8 vlevo. Nikdo mi již ale nevysvětlil co to znamená. Vysledky jsou z listopadu. Mezitím jsem začala chodit do práce a můj stav se zhoršil. Před tím jsem měla velký problém s rukou na levé straně. Velká bolest, mrtvění, pak se to zlepšilo a s rukou mohu hýbat, sice v ní nemám takoví ,,cit" jak v té pravé ale horší je že mě podobně začala bolet i levá noha. svaly mám naomak velice citlivé a bolí mě i kyčel. RTG bylo prý v pořádku a doktorka mi napsala do zprávy toto: HKK tvar, tonus sym.,hybnost bez omezení, rršo C5-nízké bilat.,C6 nižší dx, C7, 8sym.,nízké bilat., py jevy iritační i zánikové negat.,taxestopnpeřsná bilat, ale po opakování sym, přesná,diadochokinesa sym., správné. Bř.refl.výbavné, sym. DKK tvar, tonus sym., hybnost bez omezení, rršo L2-S2 sym., nízké bilat., py jevy ititační i zánikové neg., taxe sym.správná,akrálně bez oslabení, Lasegue bilat. při doažení,ý. Romberg III.správný, IV.,V.negativní. Chůze bez paratických projevů, stoj na patě i špicích svede.taktil.dystezie LDK,. Páteř na poklep nebol., ztužení atreptiů bilat, klony a ortace omezyn o2/3,,,Thomayer úo kolena, rotace v kyčlích bolosin., podíl coxa sin možný, res: Lumbalgfie až levostranné lumabicjhiagie, se tsřtěžkou poru dyn. LS páteře CC a CB sy l.sin., s přechodným vertigem, v obj, neurol.nálezu bez zn.ložiskového osžení CNS, střtěžká porucha dyn. C páteře. Prosím, můžete mi říct co mi je? koukají na mě jak na blázna ale vím že mě to bolí, nemůžu na tom ležet a pořád se budím, bývá mi zle od žalůdku, kulhám protože na tu nohu nemůžu moc došlápnout a ruka mě zase začíná bolet o něco více a do krku chytám křeče. Už nevím co dělat. Děkuji za odpověď S pozdravem Anna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může to být problém z natažení šíjovch (krčních) svalů. Při tom může být normální neurologický nález, ale relativně velké obtíže. Zkusila jste se nechat vyšetřit a léčit fyzioterapeutem?

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: