Problémy po vysazení antikoncepce možné těhotenství?

Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci stodette cca po 3 letech pak jsem dostala tu menstruaci co běžně chodí během pauzy kdy vynecháte prášky 7.4.2015 tedy tři dny po poslední pilulce jako obvykle(nevím jestli se tomu dá říkat menstruace někde jsem četla že se jedná o něco trošku jiného)pak už jsem si další prášek nevzala. Nechráněný styk s přítelem jsme měli 17.4.2015. Po třech týdnech od styku jsem si dělala 2 těh .testy a negativní.... Dnes je 11.5.2015 a už třetím dnem mě pne na pravé straně jakoby tříslo jinak žádné jiné příznaky toho že bych byla těhotná nemám. To že se nedostaví menstruace je prý po vysazení prášků běžné. Ale tady můj dotaz. Můžu být tedy těhotná i když jsem zatím ASI neměla plnohodnotnou menstruaci a mohlo tedy moje tělo ovulovat ? a k tomu ten negativní těhotenský test...? Doufám že jsem to popsala správně. Miminko by nám nevadilo jen se bojím aby to nebylo něco jiného to pnutí není bolestivé ale nepříjemné je...K lékařce chci až když nedostanu menstruaci do dvou měsíců. Moc vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Ovulace po vysazení antikoncepce mohla proběhnout, gravidita tedy není vyloučena,zopakujte gravitest s odstupem cca týdne je positivní kolem 6 dne po případné koncepci a bude li negativní a nedostaví li se ani další menses zajděte na vyšetření. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: