Problémy po změně antikoncepce

Dobrý den, necelé 4 roky jsem užívala antikoncepci softinelle a neměla jsem s ní problém až do té doby, než jsem začala nečekaně špinit. Gynekolog mi doporučil zdvojit dávku a bylo po problému. Stalo se mi to však ještě 4 měsíce zpět a byla mi předepsána antikoncepce Softine. Tu beru již dva měsíce, ale od doby, co jsem spolkla první prášek, mi není vůbec dobře. Začalo to nevolnostmi, nechutí k jídlu, dále pociťuji mravenčení a nejistotu v nohou, občasné bolesti. Také mám stavy motání hlavy a horšího vidění, jsem bez nálady a taková nervózní. Byla jsem s tím u obvodní doktorky, ta na mě nic nenašla, tak se chci zeptat, jestli to mohla zapříčinit nová(silnější) antikoncepce a co případně s tím? Tyto stavy mě celkem omezují v běžném životě a začínám mít strach, abych nemohla mít v těle krevní sraženinu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den tady je každá rada drahá, slabší neudrží cyklus a silnější dělá problémy. Vysadit a nebrat nic, po pauze zavést tělísko a bude po problémech.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: