Problémy početí

Dobrý den, budu mít 28 let a zatím nemám dítě. Kolegyně mi nedávno řekla, že jí našli v krvi zbytky z antikoncepce i přesto, že jí už rok nebere a tím pádem má problém otěhotnět. Tak mám strach, že když já ji brala už od mých 17 let bez přestávky, že na tom budu stejně. Můžete mi prosím napsat Váš názor. Můj gynekolog mi řekl, že otěhotně můžu hned po vysazení antikoncepce. Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý de, jde o mýtus, že jsou problémy s otěhotněním po vysazení antikoncepce, nedejte, prosím, na neověřené informace i třeba dobrých kamarádek. Přečtěte si tento odkaz http://www.zenska-neplodnost.cz/novinky/nebojte-se-vysazeni-antikoncepce-275 a budte v pohodě, určitě se vše podaří. Pokud byste po jednom roce pravidelného nechráněného pohlavního styku nebyla těhotná, je dobré se obrátit na kliniku asistované reprodukce (IVF centrum), kde vás podrobně vyšetří a nemusíte ztrácet čas. Zatím je to zbytečné, budte v kludu a pohodě, psychika také hodně přispívá ze zdárnému otěhotnění.Tím, že se strachujete, blokujete svoje přirozené šance na spontánní otěhotnění. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: