Problemy s antikoncepci

Dobry den, pouzivam antikoncepci Lindynette uz treti mesic. Prvni mesic byl v pohode a mela jsem pauzu 7 dni na menstruaci. Druhy mesic jsem se rozhodla ze mit pauzu nebudu tak beru v kuse 2 mesice. Jak jsem zacla brat to dalsi plato, tak jsem zacla asi po 5 prasku krvacet. Prvni jsem spinila a ted normalne krvacim, neni to ale silne. No a jeste pred tim jsem s pritelem meli pohlavni sex. Bez kondomu. Neudelal se ale mam i tak strach ze to krvaceni je kvuli tomu :( Nejsem tehotna?Prosim poradte. Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kontinuální užívání antikoncepce nijak nezvyšuje selhání metody, spíše naopak. Může však být doprovázeno tzv. krvácením z průniku. Jestliže tablety užíváte pravidelně, těhotenství je prakticky vyloučené.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: