Problémy s chybějícími krčními mandlemi

Dobrý den, cca v 8 letech mi bylo provedeno odebrání krčních mandlí v lok. anestezii,z důvodů častých angín (v průběhu roku se od 2. měsíce po narození vyskytovaly cca každé 2-3 měsíce,které byly skoro vždy léčeny antibiotiky) a zánětů středního ucha. Po tomto zákroku zmizely záněty středního ucha, do jisté míry také angíny (nyní cca 1-2x ročně, především v letních měsících). Poslední cca 4. roky dochází k postupnému zhoršování stavu, kdy se na místě chybějících mandlí tvoří nějaké bílé hrudky, které se ale dají odstranit a hlavně dochází k častějším zánětům krku, např. při průvanu,střídání počasí a vyšších teplotách atd, což je celkem nepříjemné, protože k těmto stavům dochází taktéž cca každé 3 měsíce. Snažím se nebrat zbytečně antibiotika, protože při minulé angíně podávané atb. nepomohly a taktéž ,,3 denní antibiotika " nebyly moc účinná, protože po vyléčení se stav vrátil k původnímu cca za 2 týdny. Dle sdělení lékaře výtěr na streptokoka negativní.při nynější angíně se v v průběhu dne bez příznaků vytvořila teplota 38,3 a v krku na místě chybějících mandlí jakási bílá rosolovitá hmota.. chtěl bych se proto zeptat, jestli a případě jak lze těmto stavům předcházet, případě nebyla aby možnost tyto stavy eliminovat např. celoročním užíváním bylinek atd? Antibiotikům se pokud možno už vyhýbám, je tedy nějaká možnost? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel to, co popisujete, je častým důsledkem dříve rozšířeného plošného odstranování mandlí. Dnes se již od této metody ustupuje. Pokud byste chtěl posílit imunitu a ev. předcházet těmto stavům, mohl byste kontaktovat odborníka na celostní medicínu /patří tam např. homeoaptie, čínská medicína, fytoterapeuti - pracují s bylinkami a podobně/. Přistupují k tělu poněkud komplexněji a umí léčit celé systémy, tyto metody jsou velmi vhodné u chronických nemocí, se kterými si klasická medicína neumí poradit. Já vám bohužel na dálku více pomoci nemohu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: