Problémy s eustachovou trubicí

Již dva roky mám neustálý problém se zalehnutím uší a před dvěma lety mi paní doktorka na ušním sdělila, že problém je s eustachovou trubucí a předepsala mi na to nějaké prášky. Po dvouutýdením užívání se nedostavila změna a tak jsem tam za pár měsíců šla znovu. Opět jsem dostala stejné léky a ty mi opět nezabraly. Prosím o pomoc zda je někde nějaké specializované pracoviště, případně zda není nějaký volně prodejný lék ke zlepšení sluchu. Předem velmi děkuji za odpověď, Eva

Odpověď odborníka:

Bohužel žádný "volně prodejný lék na zlepšení sluchu" není a těžko Vám něco přesnějšího doporučit vzhledem k tomu, že z obsahu Vašeho dotazu není příčina potíží dostatečně hodnotitelná ani neuvádíte, jaké léky jste brala. Porucha funkce Eustachovy trubice je celkem běžnou příčinou sluchových potíží, léčba celkově podávanými farmaky ale není jediným možným postupem v jejím řešení... Nemyslím si, že by bylo nutné hned vyhledávat nějaké "specializované pracoviště". Máte sice svobodnou volbu lékaře, můžete tedy zamířit sama na jiné ORL pracoviště, jako rozumný postup bych ale viděl opětovnou návštěvu toho lékaře nebo lékařky, se kterou jste problém již řešila, a domluvu na dalším postupu s ním - návaznost je v diagnostice a léčbě velmi důležitá. Samozřejmě při vyšetření zdůrazněte, že doporučená léčba nepomohla a vyptejte se na veškeré nejasnosti přímo v ordinaci, včetně otázky nutnosti nějakých speciálnějších vyšetření - to by měl posoudit lékař na základě výsledků vyšetření. Přeji brzké uzdravení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: