Problémy s eustachovou trubicou? zaľahnuté uši

Dobrý deň, už niekoľko mesiacov mám pocit hučania v ušiach, zaľahnutie. Dokonca som si vybudovala zvyk automatického "pukania" v ušiach, aby sa mi uľavilo a získala tak pocit, že lepšie počujem. Bola som na ORL, brala som nejaké lieky na prekrvenie stredného ucha, jedno ucho mi čistili výplachom, bola som na zvukových testoch. Všetky výsledky boli ale v podstate v poriadku, na ORL mi nevedeli pomôcť. Ďalej som získala nejaké informácie o tom, že by mohlo ísť o problém spojený s Eustachovou trubicou, keďže potrebujem neustále "pukať", "zívať". Existuje nejaké iné vyšetrenie, príp. nejaké lieky - aj prírodné lieky, nejaké doporučenia od našich babičiek, ktoré by som mohla vyskúšať, aby som sa hučania v ušiach zbavila? Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud ORL vyšetření řeklo, že je "vše v pořádku" a vy máte stále potíže, je to v této chvíli nejspíše konec medicínských možností... Nebo zkuste ještě jinou kliniku.... Potíže jsou s největší pravděpodobností způsobeny geneticky daným utvářením Vaší Eustachovy trubice, když se do toho zamotala ještě nějaká infekce, mohou být v Eustachově trubici již změny, se kterými už medicína nic nenadělá. Nejsem ovšem ORL specialista, takže více Vám v této chvíli říci nemohu. Žádnou "medicínu našich babiček" na ušní potíže, zvláště Eustachovu trubici bohužel neznám, i když pokud někde na internetu narazíte, můžete zkusit, možná budou existovat i nějaká cvičení na posílení (foukání do slámky?)

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
-12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Možná mám řešení | Od: Lenka | 26.3.2016 23:11
Mám stejný problém jen to mám asi horší ani 3 dny s
tím nevydrzim na pohtovosti mi dali kortykoidy na7 dn a
kapky do nosu na zmírnění otoku a je to mbohem lepší
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: