Problémy s křečovými žilami

Je mi 25 let a mám zatím počínající problémy s křečovými žílami. Byla mi doporučena terapie kompresními punčochami 1. Třídy. Viditelnější žílu mám na lýtku ale i na stehnu, ráda bych se zeptala zda mohu nosit i jen lýtkové punčochy. Paní v obchodě mi řekla, že je to jedno, že stehenní a lýtková fungují stejně, ale v některých článcích čtu, že pokud mám problém i na stehně, měla bych nosit jen stehenní. Jak to tedy je? A pokud budu občas místo stehenní nosit pouze lýtkovou, nemůže mi to uškodit? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Šárko, určitě doporučuji stehenní, lýtkové Vám nebudu fungovat - na žílu je nutná komprese, a pokud máte problém i na stehni, je nutné léčit i tam. Doporučuji velmi pečlivě změřit obvod nohy, nejlépe ráno po probuzení, kdy ještě není otok na noze a podle toho vybrat vhodnou pomůcku. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: