Problémy s menstruací po vysazení antikoncepce

  • Dotaz od: Lucie Šlosarčíková
  • Publikováno: 17.3.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Po cca 6 letech jsem vysadila v srpnu 2010 antikoncepci (Logest) z důvodu, že bych ráda otěhotněla.Před antikoncepcí jsem měla menstruaci dost nepravidelnou což antikoncepci se dost upravilo na dny přesně...Jenomže po vysazení v lednu toho to roku problém s nepravidelností vyvrcholil a to tak, že jsem týden špinila(hnědý výtok) a následně 10 krvácela...10 den krvácení jsem navštívila gynekologa, který zjistil, že mám zvětšenou dělohu a nasadil injekci na stáhnutí dělohy a následnou léčbu Norethistoteronu, který jsem brala 15 dnů 2x denně jednu tabletu....Následné pročištění dělohy proběhlo, ale nyní 45 den cyklu a menstruace nikde zatím jen občasné špinění (hnědý výtok někdy s příměsí krve) trvá to asi 5 den a hlavně dopol. jinak se nic neděje.Bazální teplota kolísá jen mezi 36,5 - 36,6 stupňů. Těhotenský test negativní. Chtěla bych se zeptat jestli to může být ještě následek léčby Norethistorenem a může to značit menstruaci nebo to může být něco jiného?Současně s Norethistorenem jsem po pár dnech začala užívat Detralex na hemeroidy...V polovině dubna jsem objednaná u své gynekoložky na kontrolu... Předem děkuji za čas, který jste věnovala mému dotazu Lucie Šlosarčíková

Odpověď odborníka:

dobrý den Luci, antikoncepce siceupravuje cyklus, ale neléčí problémy,které byly před užíváním.určitě je Váš problém na řešení s gynekologem, byl by vhodný hormonální profil,nemyslím si,že by to bylo noresthisteronem.to špinění může být hormonálníhp původu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: