Problémy s močovými cestami

Je mi 36 let, s manželem se snažíme o druhé mimčo...tedy snažili jsme se. Než nám před 2 měsíci vkročil do života zánět močových cest. Dostala jsem na gynekologii Nolicin na 10 dní. Akutní potíže (bolest a pálení polevily téměř ihned), ale zůstalo časté běhání na malou, ve dne v noci...až jsem po 9 dnech skončila na pohotovosti, nedalo se to vydržet. Dostala jsem Amoxiclav na 7 dní. Kultivace z moči ( z kelímku ) vyšla negativní. Mezitím jsem dostala menstruaci, zhoršilo se to, ale po dobrání atb a odeznění menzes jsem byla bez problémů. Necelé dva týdny. Poté se mi vrátilo časté močení, dyskomfort...ale nikoliv bolest, spíš svědění...močové trubice, konečníku i pochvy. Bylo to opět týden před menstruací.Po týdnu jak mi skončila menzes jsem navštívila urologickou kliniku. Dle papírkového testu mikroskopická hematurie, žádný zánět (bílkoviny v pořádku). Pan doktor mne pozval na stěry z pochvy a močové trubice, které vyšly negativní - pouze lactobacilus sp. a stafylokoky koaguláza negativní. Potíže se občas zmírní, ale před menzes nastoupí v plné polní. Psychika tomu asi nepřispívá, už od začátku mám hrůzu z chronické infekce. Sono negativní. Dostala jsem Urovaxom na 3 měsíce a byla mi odeslána moč na cytologii, výsledky budou za měsíc (bojím se). Mikroskopická hematurie přetrvává (ale prý je to jen minimální stopička :-(). Pan primář říká, že se domnívá, že vlivem psychiky, možná i citlivé sliznice problém takhle dlouho přetrvává z podráždění po zánětu. Radí mi užívat urovaxom a hodit se psychicky do klidu (ví, že jsem plašan). Ničí mi to život, s manželem už spolu přes 2 měsíce nespíme, nemohu nikam pořádně jet, neustále hledám na internetu příznaky a dělám si závěry..jeden den mám strach z nemoci ledvin, druhý den z onemocnění močových cest, další den z intersticiální cystitidy. Myslíte, že je nějaký z těchto problémů možný nebo plaším? Neměla bych si vyžádat nějaké další testy? Dodržuji veškerý režim, piju lichořeřišnici, nepiju kávu, jím brusinky, piju min. 2 litry denně. Nemám bolesti, ale cítím šimrání, svědění v pochvě i močové trubici, po vypití většího množství tekutin (vypiji najednou třeba celou sklenici) časté nutkání, ale vždy toho vyčurám dost. Kvasinky jsou ale také negativní. Ráda bych zase žila normálním životem, za lékaře a léky jsem už utratila 10 tisíc během 2 měsíců :-( Prosím, poradíte mi, jak bych měla dál postupovat? Je možné se zbavit těchto problémů? Děkuji,Petra

Odpověď odborníka:

Domnívám se že byste měla podstoupit ještě cystoskopii a kalibraci močové trubice. Dále posilujte imunitu. Zásadní je také nález na gynekologii. Psychická nástavba potíží rovněž na celkovém stavu nepřidá a nějaká psycholéčba by rovněž mohla pomoci

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: