Problémy s otěhotněním

Dobrý den, v květnu 2015 jsme si s manželem řekli, že chceme založit rodinu a začali jsme se snažit, ale protože jsem měla menstruaci po 30 až 80 dnech, musela mi moje gynekoložka nasadit Duphaston. Dlouhou dobu nic a v říjnu jsem o svatební noc otěhotněla. Když jsem byla v 6tt, šla jsem na 1. ultrazvuk, kde nic nebylo a paní doktorka mě vyděsila, že možná půjde o mimoděložní. Za týden tam byl vak, ale srdíčko nikde. Za další týden pořád to samé, takže paní doktorka mě vyděsila s tím, že třeba je mrtvé, ale že odebere krev na HcG. Volala jsem a prý HcG stoupá. Když jsem měla být v 10tt, vyklepaná v čekárně, tak mi sestřička sdělila, že si za to můžu sama, že jsem neměla chodit tak brzo a pak se potvrdilo, že se vývin zatavit a to už někdy v 6tt. Zdrcená jsem šla týden před Vánocemi na příjem do nemocnice na evakuaci dělohy. 6 neděl jsem byla bez sexu, abych něco nezanedbala. V březnu 2016 jsme se začali zase snažit, jenže po každé menstruaci přichází mykotické problémy. Paní doktorka to při každé návštěvě odbyla čípky a mastí a ani po skončení 6 nedělí neudělala kontrolní ultrazvuk, nic.. Až teď někdy v červnu mi udělala stěr a nasadila pro mě i manžela antibiotika. Před 2 týdny jsme je dobrali a opět mykóza. A to jak po dobu léčby, tak i teď jsme neměli sex. Chceme se snažit o miminko, ale nejde to. Buď mám zánět a nebo to prostě nejde. Paní doktorka se mi nevěnuje, tak jak bych chtěla. Vím, že se nemá na to pořád myslet a být uvolněná. To ano, ale mám stavy beznaděje pokaždé, když jdu ke své gynekoložce, protože tam mi dá vždy jen nějaké léky. Než budu přemýšlet o změně gynekologa, prosím o názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, je třeba vědět, jaký je původce vašich obtíží. Jestli se jedná o mykózu, zda byly odebrány stěry na další nemoci jako chlamydie, ureaplasmata. Určitě si domluvte kontrolu u Vaší paní doktorky a zeptejte se jí na vše, řekněte jí své pocity z léčby. Není dobré hned při prvním neúspěchu měnit gynekologa, čekalo by Vás opět stěrové martirium,které jste již absolvovala.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: