Problémy s polykání a bolest v krku

Dobrý den, už dva týdny mě trápí bolest v dolní části krku ,řekl bych pod ohryzkem asi přímo v místě kde je štítná žláza dokáži místo určit prstem a i lehce nahmatat. Začalo to tím ,že jsem měl pocit lidsky řečeno knedlíku v krku při polknutí nebo pocit jako kdyby mě někdo škrtil či pocit hlenu v dolní části krku ,plus malinko pálení v krku. Při jídle žádné problémy nemám žádné drhnutí a podobně . Občas mi bolest vystřelovala do uší, pod bradu nebo do ramenou ( první týden ) ,druhý týden se to o dost zlepšilo a měl jsem pocit spíš jen už doznívajícího pálení v krku a malinko škrabaní na průduškách (bez nucení ke kašli ) ,takže jsem si myslel že už to odeznívá ,ale dnes přímo po 2 týdnech mě bolí zase to dané místo a mam pocit jako kdyby se to vrátilo v menší míře ale v celku rychle odeznívalo. Jsem teď bohužel na cestách ,takže k lékaři půjdu až koncem tohoto týdne i když se cítím o 50 % lépe. Zajímá mě tedy odborný názor jestli daná věc může souviset se štítnou žlázou třeba s jejím nějakým zánětem ( dočetl jsem se něco o Subakutní zánět š. ž. ) a druhá otázka je jestli může takovýto zánět vyvolat namožení krku fyzické ,protože při začátku problému byl také namožený krk předních svalů s bolestní už jen na dotek – namožení rychle odeznělo ,nejsem si jist už jestli ze sportu nebo uhozením).Jinak bych chtěl podotknout ,že celkově nepociťuji unavu ,rýmu ,kašel ,teplotu ,žádné pocení ,váha pořád stejná jen občas lehký třes těla ( možná související se s stresovým napětím ) a někdy mam pocit častějšího chození přes den na stolici. Vím ,že udělat nějakou diagnozu takhle na dálku podle vět je velice obtížné ,ale podotýkám ,že svému lékaři řeknu to samé plus ukáži místo prstem na krku pod ohryzkem. Děkuji za odborný názor a přeji hezký den. ( věk 22 )

Odpověď odborníka:

Vážený pane Tomáši, mohlo by se jednat jak o onemocnění štítné žlázy, tak sousedních struktur (průdušnice, jícnu, mízních uzlin). Doporučuji Vám co nejdříve podstoupit vyšetření praktickým lékařem a ORL specialistou včetně laboratorních testů a vyšetření krku ultrazvukem nebo CT a podle výsledků se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: