Problémy s trávením

Dobrý den, již cca 2-3 týdny mě trápí potíže se žaludkem, po každém jídle je mi nevolno (pocit na zvracení) ale k samotnému zvracení nedojde. Jsem stále hodně unavená , bolí mě hlava a cítím slabost v horních i dolních končetinách - nejsem téměř schopná přes den normálně fungovat. Z počátku se mi dělalo zle jen při obědě či večeři ale teď už mi vadí téměř cokoliv co sním např. jogurt atp. Byla jsem u svého obvodního lékaře, poslal mě na UZ a odběry krve a moč, jelikož mě při prohmatávání hodně bolelo břicho na pravé straně blízko pupiku. Výsledky z krve i moči byly v pořádku, na UZ našel dr. jakousi tekutinu v Douglasu - malé množství, jinak vše v pořádku, UZ na gynekologii také v pořádku + těhotenství vyvráceno. Dostala jsem neschopenku s tím, že mám odpočívat a jíst lehká jídla, žádné léky jsem nedostala. Po týdnu mi byla neschopnost ukončena s tím, že se žaludek srovná a mám nadále jíst lehká jídla (rýži, dušenou zeleninu). I když jím lehká jídla, problémy stále přetrvávají a já už začínám mít strach se najíst, bojím se jít do práce nebo někam jet, že mi tam bude zle. Problémy se žaludkem a trávením celkově, mám už od dětství, pamatuji se, že mi bylo často špatně, také mám od mala zácpu, která ale poslední čas vcelku vymizela. Nikdy jsem nedržela žádné diety kvůli hubnutí apod. Před cca 2 - 3 lety jsem byla na gastroskopii, také kvůli žaludečním nevolnostem, vyšetření bylo v pořádku. Nevím zda to s tím může souviset ale 10.4.2016 jsem zvracela a měla průjem, zvracení pak přešlo do nesnesitelných křečí, kdy už nebylo co zvracet, měla jsem celkovou slabost, a při spěchu na wc, jsem najednou měla černo před očima, sesunula jsem se k zemi a po následném vstanutí jsem omdlela. Další dny byly už v pořádku, jen jsem byla unavená a slabá, takže jsem si pár dnů poležela. Od té doby cítím, že to tak nějak nejsem já ale až posledních pár týdnů mám výše zmíněné potíže. Moc Vás prosím o radu co by to mohlo být a co mám dělat. Už jsem z toho zoufalá. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych vyšetřené funkce štítné žlázy, vyloučení celiakie event. kolonoskopické vyšetření tlustého střeva.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: