Problémy s usínáním

Dobrý den, je mně 65 let a již 6 let mám problémy s usínáním. Dříve jsem užívala Rohypnol a nyní mně praktická lékařka předepisuje Hypnogen. Dodržuji spánkovou hygienu, pila různé bylinkové čaje a doplňky - např. Benosen, ale nic nepomáhá. Přitom žádné starosti nemám. Když si prášek nevezmu, tak do 2 nebo 3 h. neusnu, ale v 6 h. se již budím, jak jsem zvyklá a celý den jsem tzv. nemožná. Poraďte mně prosím, co mám dělat. To mám prášky užívat stále? Děkuji za odpověď. Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den,preparát Stilnox je hypnotikum benzodiazepinové skupiny.Jeho pravidelná či dlouhotrvající aplikace je nevhodná z řady důvodů,mimo jiné i pro negativní ovlivnění tzv.kongnitivních funkcí.Nerada bych "mluvila" Vaší paní doktorce do terapie,ale v mé ordinaci se spoustě lidem osvědčuje léčba trazodonem-preparát Trittico.Je velmi vhodná tzv.titrace dávky-začít 1/3 tablety,během 2-.3 týdnů se dostat na celou tbl,t.j.150 mg, a pokud možno delší dobu v aplikaci setrvat/v tomto případě není užívání léku pro organismus nevýhodné,právě naopak/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Vyrážka Popisem Vam cely moj problem. Zacalo to asi pred mesiacom. Boli sme na...
  • Steatosa jater Dobrý pane(í) doktorko(e), obracím se na Vás s dotazem ohledně...
  • Naražená žebra Před třemi týdny jsem si narazila žebra. Byla jsem u lékaře a na...
  • Pilulka proti početí Stala se mi taková věc. Jsem s přítelem ve Francii a při...
  • Naražená žebra Je to deset dní co jsem spadl asi tak z metru na novodurovou...
  • Kousnutí nutrií Dcera krmila nutrie v rybníku a jedna ji kousla do prstu. Ranka...
 
Naposledy čtené: