Problémy s vyprazdňováním

Dobry den,mam dotaz. 6/2013 jsem sla na operaci slepeho streva(laparoskopem).Po operaci jsem se citila priserne a treti den mi bylo tak zle ze uz jsem ani poradne nevnimala a rikala jsem ze si preji umrit...celkove jsem zhubla behem par dni 15kg a po 14 ti dnech po operaci jsem se citila docela dobre.Tri mesice na to jsem otehotnela.Pribeh tehotenstvi byl problematicky,porad jsem krvacela.V 5 mesici se to srovnalo samo.Porod byl bez komplikaci a vse probehlo v poradku....Uz v tehotenstvi jsem mela problem dojit si na ,,velkou,, ale rikala jsem si ze to je v teh.normalni.Po porodu pri stolici krev,ale ne pravidelne.Od porodu ubehl rok a dva mesice a vcera jsem mela takovou prihodu..zase na me prisla potreba ale neslo to ze me ven.Mam dve deti a po detech i hemeroidy doktor mi rikal ze pri stolici nemam tlacit.Jenze jak to neslo tak jsem tlacila jako pri porodu a mela jsem takovy stav ze jsem prestala citit nohy a slo na me omdlivani.Pritel mi pomohl si stoupnout.Tak jsem si rekla ze budu chvili chodit a udelam par drepu a pujde to.Jenze jsem se nemohla ani narovnat natoz udelat drep.Nafouklo se mi bricho a vypadala jsem jako tehotna pred porodem.Bolelo me strasne v krizi a streva mi tlacila na mechyr.Po hodine chozeni se mi udelalo zle a uz jsem akutne musela na zachod.Slo na me omdlivani a zimnice zacaly se mi trast ruce i nohy...po dvaceti minutach trapeni a tlaceni se mi ulevilo.Konecne to bylo venku a stolice byla bez krve.Dnes rano me vzbudila bolest,nemohla jsem se zvednout z postele.Kdyz jsem se konecne postavila prislo mi ze mam nateklou stranu v miste slepeho streva a bolelo me to jako pred operaci slepaku. Je to normalni?Nebo me mel doktor upozornit ze po operaci nemam urcity cas otehotnet?Koupila jsem si v lekarne Psyllium Dr. Popva kapsle to mi celkem pomahalo pri stolici. Muzu to uzivat dlouhodobe?Dekuji za odpoved. Laura(21let).

Odpověď odborníka:

Vážená paní Lauro, příznivý účinek na činnost střev má vláknina obsažená v řadě potravin, v jejichž případě si na rozdíl od kapslí s extraktem z jitrocele přijdou na své i čichové a chuťové buňky. Vzhledem k popisu Vašich obtíží Vám doporučuji podstoupit vyšetření proktologem nebo gastroenterologem a podle výsledků se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: