Problémy se spaním

Dobrý den,mám 10-ti měsíční dceru a ta má od 6-tého měsíce potíže se spaním.Pořád se budí po hodině,dudlík nechce už od porodnice.S uspáváním to byl taky děsný boj a tak necháváme dceru spát přes den maximálně do 15 hod. a pak v 19:30 jde spinkat bez problému (ovšem spí zas tak 2 hod. vkuse a pak se po hodině budí-vypadá to tak,že se začne převalovat,kňourat a pak plakat,při tom se převalí na břicho a začne zuřit..položit ji zpět na záda je takřka nemožné neboť se rozeřve ještě víc-pak by asi za 2 hod.usnula a tak ji kvůli tomu zvednu,uklidní se,dám ji zpět a ona usne..a za zhruba hodinu je to samé).Jenže se vrátil zase problém s usínáním.Přes den je pak protivná a já taky,nejsem vyspaná a ona taky ne…s manželem se hádáme protože on je hrozně chytrý a já ta blbá,ve výsledku ale pohoříme stejně oba.Už nemám sílu.Zkoušeli jsme ledacos..ovšem s odstupy aby to dceři víc neublížilo,ovšem mám pocit,že opak je pravdou.Podle našeho pediatra je problém se zoubky,pak to,že má lehkou formu atopického ekzému a taky problémy s větry.Takže dávám tak týden podle rady-probiotika,Sab na prdíky,4kapky Fenistilu ráno a večer a když se mi zdá obzvlášť neklidná tak paralenový čípek a v neposlední řadě pulku pyridoxinu ráno.Je mi z toho vážně na nic.Nejraději bych přestala kojit,protože jsem protivná a myslím si,že to mé dceři na náladě nepřidá.Podle doktorky je to ale škoda…také naznala,že se může jednat o separační syndom..Prosím poraďte mi co dělat.Děkuji mockrát Lenka

Odpověď odborníka:

1) Co se týče toho kojení, tak v tomto věku již není nutné. Dítě potřebuje kojení do 6. měsíce, kdy ještě nemá plně vytvořenou imunitu. Ale v tomto věku (a po 1.roce života pak stoprocentně), již není kojení nezbytné, nevíc všechny alergeny, které sníte v potravinách, předáváte mlékem svému dítěti a to může zhoršovat např. svědění kůže a projevy ekzému. Rozhodně lepší by bylo podávání hypoalergenního probiotického mléka umělého (př. HIPP). 2) Dále doporučuji zvýšit dávkování Fenistilu s použitím nejvyšší dávky večer . Fenistil se může podávat 3x denně 3-10 kapek, takže klidně můžete dávat např. 5-5-10. 3) Některé děti v tomto věku začínají být více neklidné a někdy se pravá příčina vůbec nezjistí. Ale je důležité vědět, že jakékoli napětí v rodině dokáže dítě velmi citlivě rozpoznat a pak se problémy se spánkem mohou také objevit.Ev. by možná pomohla i návštěva dětského psychologa, který by s vámi všechny možnosti podrobně probral.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: