Problémy se stolicí

Už asi patnáct let mě trápí tento problém-jednou až dvakrát týdně musím nutně a bezodkladně několikrát během několika hodin na stolici.Potom třeba dva dny nejdu vůbec a další dny tzv. normálně jednou.Byl jsem na kolonoskopii-ok,pouze vnitřní hemoroidy.Je mi padesát let a je to pro mě a pro mou rodinu velmi obtěžující,nelze si prakticky nic naplánovat apod.Je možné pokusit se vše upravit každodenním užíváním např. Guttalaxu? Děkuji,mějte se pěkně,Petr

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně se bude jednat o dráždivý tračník, pokud všechna vyšetření byla v pořádku. Obávám se, že guttalax obtíže nezmírní, spíše Vám zvýší frekvenci stolic. Základem léčby jsou spíše režimová opatření, často je zdrojem obtíží stres nebo nějaký druh zátěže. Dále také úprava jídelníčku, probiotika apod. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x