Problémy se zažíváním a krev

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu, protože už delší dobu mám problémy, které mě trápí. Před 14 dny jsem brala antibiotika Amoksiklav a od té doby mě trápí nadýmání, potíže s vyprazdňováním, kdy někdy mám stolici normální, ale někdy je spíše úzká a je jí málo. V době brání antibiotik jsem měla i dva dny slabší průjem, i přesto, že jsem brala probiotika Linex Forte. Během tohoto týdne se mi 2x objevila krev na toaletním papíře po stolici, občas mě taky svědila oblast kolem konečníku. Krevní obraz i výtěr z konečníku byly v pořádku, výtěr byl pořízen před 14 dny než se mi objevila krev na papíře. Před týdnem jsem také začala užívat vitamíny s obsahem železa a znovu probiotika a od té doby je vždy část stolice tmavě hnědá až černá, celá stolice není černá ani nijak mazlavá. Nevím zda je to třeba natrávená krev nebo jestli to souvisí s vitamínama a probiotikama. Občas mě bolí břicho, ale není to žádná výrazná bolest, spíš chvilkové píchnutí v různých částech břicha. Mám velký strach z rakoviny. Je mi 20 let, v rodině nikdo rakovinu neměl, babička má hemeroidy a měla žaludeční vřed. Jak moc je pravděpodobné, že by výše popsané problémy mohly znamenat rakovinu, ať už tlustého střeva nebo třeba žaludku? Ještě bych chtěla říct, že procházím velmi těžkým obdobím, před 4 dny jsem začala brát antidepresiva. Omlouvám se za rozsáhlý dotaz a předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše obtíže nejspíše souvisí s užíváním antibiotik, která mají tyto nežádoucí účinky velmi často. Tmavá stolice je zase běžná po užívání železa. Kdyby obtíže přetrvávaly, nebo se opakovaly, navštivte lékaře. Ve Vašem věku a anamnéze by i při opakovaných obtížích byl asi stejně pravděpodobnější zánět střeva než nádor. Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: