Problémy se zažíváním a nyní s alergiemy spojené s velkým úbytkem na váze

Dobrý den. Obracím se na Vás jako na poslední možnost řešení mého problému. Mé problémy jsou dlouhodobé a doktoři si se mnou neví rady. Posílaj mě od vyšetření na vyšetření kde jsou bohužel čekací lhůty několik měsíců a přehazují si mě mezi sebou jak "horký brambor". Jelikož mi mé současné problémy neumožňují ani nástup do práce, prosím vás o pomoc. Vhledem k obsáhlosti problému jsem vše sepsal ve wordu a zabalil spolu s naskenovanými zprávami od doktorů a výsledky testů a tento archív zde přikládám jako dokumentační fotografii. Jelikož se jedná o cistlivé informace a osobní informace ze zpráv doktorů prosím o vaše diskrétnost a přepsání v případě zvěřejnění, kterému bych se nejraději úplně vyhnul. Předem děkuji. S pozdravem Špulka David (david.spulka@seznam.cz)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prostudovala jsem Vaši dokumentaci, jste tedy polyvalentní alergik na pyly, na gastroenterologickém vyšetření se výrazná patologie neprokázala, pouze zvýšený obsah žírných buněk ve sliznici. Jedna z možností Vašich problémů by mohla být zkřížená reakce pylových alergenů s rostlinnými alergeny přítomných v potravinách. Znamená to tedy, že pacient alergický na pyly, začne časem reagovat na velice podobné alergeny , které se nejčastěji vyskytují v ovoci, zelenině. Typicky Vaše reakce reakce na jablko , by mohla být přes velice podobný hlavní alergen břízy Bet v 1. Dále reakce na musli tyčinku, kde jsou přítomny obilniny, by mohla být zkřížená reakce přes hlavní alergeny trav. Při dlouhodobé expozici může dojít k alergickému zánětu střeva, kdy sliznice může reagovat stejně jako to znáte při klasické pylové rýmě - výtok otok.... Tato problematika včetně dietních opatření je podrobně popsána v knize Alergie číhá v jídle a pití, kterou bych Vám určitě doporučovala. Pokračovala bych v léčbě Nalcromem, pravidelně anithistaminika , probiotika.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Poradna uLékaře.cz

bagr

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: