Problémy se zuby pod můstkem

Dobrý den, obracím se na Vás žádostí o radu. Nemám založenou stálou pětku vlevo nahoře. Poté co mi mléčná pětka po několika letech "konzervace" vypadla, před necelými třemi lety mi paní zubařka zbrousila šestku a čtyřku (oba zuby byly plombované) a nasadila můstek. Prakticky od začátku i poté co se oblast kolem můstku zahojila, dáseň nad místem co byla ta pětka a dál dozadu k šestce pobolívala, byla zarudlá a mírně nateklá. Střídala se klidná období a období, kdy dáseň zlobila víc. Lékařka stav vysvětlovala zánětem kolem dásní a nedostatečnou zubní hygienou. Poté odešla do důchodu. O můstek se starám perfektně a zánět dásní moje nová lékařka také vyloučila. Na rentgenovém snímku žádné změny, váček atd. nebyly vidět. Po dluhotorvajícím tlaku v horní čelisti se paní doktorka odhodlala k provrtání můstku, nejdříve šestky, která byla ve špatném stavu (vyndání nervu, vyčištění kanálků, 2 x léčba ATB) a pak i čtyřky (zub už byl také mrtvý, takže stejný postup). Čtyřka už nezlobí, ale šestka se přes veškerou snahu nedá zklidnit. Žádný hnisavý proces, vše se zdá klidné, nic neteče, není cítit, tlak po propláchnutí kanálků ustoupí, dva - tři dny je klid a pak se to znovu vrátí. Už to trvá čtyři měsíce a jsem z té situace vyčerpaná. Můstek byl poměrně finančně náročný a nerada bych se s ním rozloučila. Podle paní doktorky jsou kanálky přehledné a široké. Jedná se o atypický problém. Se zuby jsem předtím kromé té mléčné pětky a pár kazů problémy neměla. Žádné záněty atd. Za Vaši odpověď předem děkuji. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš problém nelze posoudit bez vyšetření. Základem je jestli zub není třeba naprasklý, zda jsou nalezeny všechny kanálky, jak bylo ošetření kanálků děláno... Doporučuji práci pod mikroskopem. S touto situací Vám nikdo teoreticky přes internet nemůže poradit, je mi líto. Doufám, že se vše vyřeší. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: