Problémy so srdcom?

Dobrý deň p.doktor, mám už rok a pol ročné problémy.Jedného dňa sa mi na stanici rozbúšilo silne srdce.Po skuskovom období som sa moje problémy naplo rozvinuli.Búšenie srdca, ťažkosti s dýchaním, trpli mi ruky, strach zo smrti, zvonenie v usiach...tieto zachvaty paniky..ako mi doktori povedali.... som mala kazdy den i niekolko krat. Napriek vsetkym vysetreniam na stit zlazu, srdce(ekg asi 100x ,echo, hotler) ,spirometria, rtg pluc,krvne obrazy sa nic vazne nenašlo.Jediné co mám je mierna skolioza a prolaps mit.chlopne 1stupna,selest...Avsak to mam uz od narodenia a doktorka mi povedala,ze to ma vela ludi a nevedia o tom.Mám i vela znamych s prolapsom a moje problémy nemaju. Záchvaty nejako ustali.Teraz sa mi to stane cca 2-3 do mesiaca, no nie s takou intenzitou.Trápi ma vsak búšenie srdca.Niekedy z nicoho nic na mna príde nervozita,potia sa mi ruky a búši mi srdce.Toto búšenie pocitujem uz pri 80uderov za min.(inak mam v pokoji okolo60/min).Obcasne bolesti na hrudi,akoby tupa bolest,zapichanie....Este myslim,ze je dolezite spomenut, ze ked cvicim na bez.páse nemám problém, obcas ak cvicim nejaku zvysenú zataz(s cinkami napr.) pocitujem busenie a dychavicnost.Neviem vsak uz odíšit,co je normalne a co nie, tak velmi sa bojím,že svoje srdce v podstate pozorujem neustale...Chodím s prstom na krku a sledujem intenzitu uderov...Vedeli by ste mi poradit s dalsim postupom?.....Lieky neberiem,iba magnezium a ine itamíny.....Tlak v klude mam skor nizsi (130,110/80,60) Dakujem Vám moc za odpoved a názor

Odpověď odborníka:

Kristíno, děkuji za dotaz, důležité je, jak píšete, že jste byla výborně vyšetřena, lab. odběry, štítnice, ekg atd... Čili lékařům se podařilo vyvrátit závažné onemocnění srdíčka a plic, někdy podobné problémy, které popisujete, může způsobovat psychika. Jak sama uvádíte, problémy začaly po zkouškovém , tedy stresovém období, máte pocit, že jste celkově v napětí, trpíte úzkostí, strachem atd? Zřejmě ano, také hlavně tím, že se hodně pozorujete. Naprosto vás chápu, zkuste však trochu zvolnit, nemějte strach o Váš život, dle dostupných výsledků byste měla být zcela v pořádku. Pokud ale i přes to budou Vaše problémy přetrvávat, doporučuji konzultaci na psychiatrii. S pozdravem, K. Jiříčková

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: