Problémy v oblasti krku

Dobrý den, začátkem tohoto roku jsem byl přeléčen antibiotiky (2 týdny) na chlamydie trachomatis, kde po výtěru z trubice mi byla zjištěna. Bohužel mi přetrvávají problémy v oblasti krku ( již 6 měsíců zanícený a pocit jakoby tělesa= nutkání polykat) a zánět spojivek. Streptokoka již nemám, ale v krevním obraze mi byly (po pul roce od trachomatis) zjištěny chlamydie pneumonie IgM 0,06 IgA 0,70 IgG 1,47 Pozitivní Rád bych Vás požádal o radu na můj současný stav, zda je dobré vyhledat lékaře a probrat s ním mé problémy a nasadit antibiotika, aby se zabránilo rozšíření nemoci, nebo nasadit aktivní život, zdravou stravu a sport. Mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Milane. Výsledek krevních testů, které uvádíte, neukazuje na aktivní chlamydiovou infekci, z hlediska dalšího postupu ohledně Vašich potíží je poměrně nepřínosný (to jsou krevní testy na protilátky proti chlamydiím obecně, v diagnostice by se měly používat tzv. "přímé" testy ze stěrů...). Pokud máte trvající potíže (krk, spojivky...), je jistě dobře konsultovat Vašeho praktického lékaře, příčin problému může být více a posoudí to lépe lékař po vyhodnocení detailů a provedení tělesného vyšetření. Není rozumné svádět problém hned na chlamydie. Pokud se mimo výše uvedených potíží cítíte dobře, není důvod nějak omezovat běžnou zdravou životosprávu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy emocí
Články: Poruchy emocí
Co se vám vybaví, když se...
Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Články: Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Ne všichni si dostatečně...
Osteoporóza - tichý zloděj kostí
Články: Osteoporóza - tichý zloděj kostí
Osteoporóza je metabolické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouslo vás klíště?  Nechte ho vyšetřit!
Články: Kouslo vás klíště? Nechte ho vyšetřit!
Jednou z možností, jak se...
Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy
Články: Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy
Anxiolytika a antidepresiva...
Rakovina prsu u mladých žen? Sice vzácná, zato komplikovaná
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: