Probouzení kvůli bolesti hlavy

Dobrý den, 14.3. jsem měl náhle zvýšený krevní tlak 180/110. Byl jsem s tímu obvodní lékařky , kde mi jej dočasně snížily a odkázali mě do Motola. V motole na interně mi udělali zátěžové testy na Rotopedu, které dopadli v pořádku a 28.3.2011 jdu na vyšetření TK Holder. Celý minulý týden jsem si měřil tlak a měl jsem jej v rámci normálu na mě , vysoký tlak léčím již 7 let , momentálně lékem Amprilan 2,5mg. Bohužel problém mám spíše ten, že mě v noci cca mezi 11.30 - 3.00 budí bolest hlavy a nemohu poté cca hodinku usnout. Bolest je taková, že mi celá hlava brní. Na dnešek mi tato bolest trvala nejdéle asi 3 hodiny jsem nemohl usnout a brnění mi přetrvává i během dne.Měřil jsem si v noci tlak po cca 20 minnutách od vzbuzení z bolesti a ten byl 124/78. Bolí mě celkem záda což bych přikládal z toho, že jsem cca 5 dní polehával na posteli a snažil se odpočívat. Nevíte prosím co by mohlo způsobovat bolest hlavy ? Je to pro mě velice nepříjemné, protože nechtěně budím těhotnou manželku. Moje obvodní lékařka se včera vyjádřila, že mám být rád , že mě bolest budí, prý ostatní lidi bolest nebudí a zemřou. nemám v ní vůbec důvěru v léčení. Nechápu jak takto může postupovat. Předem děkuji za co nejrychlejší radu. Věřte , že je pro mě každá noc utrpení. Děkuji Petr B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. Nevím, co máte na mysli, když píšete, že máte tlak na vás v rámci normálu. Dobře léčená hypertenze nepřesahuje hodnot 135/75 mmHg. K druhé části dotazu: příčin bolesti hlavy může být několik- samotná hyperteze, léky na hypertezi typu nitrátů (ten váš to není), onemocnění páteře, záněty paranasálních dutin, neurologická onemocnění, migrény, anémie, taky špatná životospráva, období rekonvalescence po virových nemocech... Píšete, že jste několik dnů polehával a bolela Vás záda. Možná Vás hlava trápí právě pro nedostatek pohybu. Zkuste relaxovat jinak- pohybem a pobytem na čerstvém vzduchu. Báječným receptem na bolesti zad je plavání, přestanou Vás trápit záda, zvýšeným pohybem nefarmakologicky snížite tlak a možná odzní bolest hlavy. Pokuď to nepomůže, měl by jste se podrobit důkladnému vyšetření.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: