Proč musím podstoupit vyšetření krve?

Dobrý den, dnes přišel za mnou můj syn i s vnučkou (17 let), byli u Gynekologa aby předepsal vnučce Antikoncepční talety. Při sestavování anamnézy syn zmínil panu doktorovi že já babička (67 let) jsem 2x prodělala Plicní embolii (jsem na Varfarinu), pan doktor sdělil že nenapíše dříve vnučce antikoncepci pokud nepodstoupím já jako její babička (matka jejího otce)vyšetření na Hematologii. Syn vyšetření podstoupil s negativními výsledky.Což mi připadá velmi zcestné. Co má společného to že jsem prodělala Plicní embolii s vnuččinými antikoncepčními tabletami. Možná i díky mému věku (nikdy jsem nic takového jako žena nepotřebovala) jsou dnes asi jiné podmínky pro vystavení Předpisu na Antikoncepci. S pozdravem a díky za Vaši odpověď pí.Anna

Odpověď odborníka:

Nemyslím že by bylo nutné aby jste vyšetření postupovala vy ale vzhledem k anamnéze by vyšetření na hematologii měla absolvoval vaše vnučka před nasazením antikoncepce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Slzy, které neznamenají dojetí
Články: Slzy, které neznamenají dojetí
Ne vždy musí slzy odrážet...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: