Procentuální možnost otěhotnění

Neberu hormonální antikoncepci, je mi 20 a u mladých žen udajně není nejzdravější, a ačkoli jsem zatím nebyla na vyšetření krve, tak se předpokládá že jsem po matce zdědila špatnou sráženlivost krve. Vedu si menstruační kalendář a podle toho mi perioda začala přesně v termínu 1. den, 7. den mi skončila a pravidelnost mám 30 dnů. Včera 9. den jsem měla chráněný pohlavní styk, ale i přesto prezervativům zcela neveřím, a o to více pokud zjistím že partner není zrovna nejzkušenější. Bohužel na toto zjištění se nedá přijít vždy včas. Měli jsme včera asi čtrnácté rande, které skončilo s lahví vína u něj doma. Prezervativ měl po celou dobu styku, nezdálo by se že by mohl být protržen, vyvrcholil do něj ale uvnitř mne. Následně ho hned sejmul a vyhodil, neznámo kam. Na povlečení jsem ale pak omylem nahmatala pár mokrých kapek, a dnes ráno na kalhotkách našla dvě světlé skvrnky, které ale nevypadají jako normální pozůstatky mého vzrušení. Vzhledem k zjištění že není nejzkušenější se obávám jestli se nemohl prezervativ roztrhnout ke konci, a on to vůbec nemusel tušit, ale dnes ráno jsem prezervativ nenašla abych se podívala. Ovulaci si sice nehlídám, ale približné výsledky podle internetových kalkulaček a kalendářů, mi ukazují že bych měla mít ještě pořád neplodné dny. Vzhledem k tomuto předpokladu a k tomu že se neví jak to s prezervativem dopadlo, se ptám jak velká je tu možnost otěhotnění? Ano, mohla bych si vzít pilulku po, a nedělat si zbytečně starosti a psát sem, jednou už jsem ji i měla, když to bylo opravdu nutné, ale vzhledem k tomu že nevím jak jsem na tom s mou krví, a tento případ se nezdá být až tak závažný, nechce se mi tentokrát zas a případně zbytečně, hazardovat s pilulkami a svým zdravím. Těhotenství si ale teď opravdu nemohu dovolit, a potratu bych se bála kvůli svému zdraví až bych chtěla opravdu děti. Takže jaká jsou procenta že bych mohla otěhotnět? Případně, mám to riskovat se zdravím a brát si pilulku, nebo to riskovat s těhotenstvím připravit si test a počkat s ním do další menstruace, jestli přijde nebo ne? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vzhledem k ne zcela přehledné manipulaci s kondomem a ani o jeho stavu není jistota gravidita pochopitelně vyloučena není není to matematika takže procentuální vyjádření není možné životnost spermií v příznivém prostředí může být až 5 dní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x