Prochladnutí

Dobrý den paní doktorko. Ráda bych se ještě jednou zeptala na prochladnutí u novorozence. Bohužel jsem v prvních týdnech po narození syna moc neoblékala na spaní. Pročetla jsem na internetu dost odkazů a zjistila jsem že bylo nedostatečné. Nechápu že jsem víc nepřemýšlela, někdy v noci bylo skutečně chladno, což si bohužel zpětně uvědomuji.Začala jsem ho více oblékat až když jsem jednu noc zjistila že je studenější. Syn ale nikdy nedal pláčem ani nepokojem najevo že mu něco vadí. Má ještě zbytky žloutenky, tak je spavější. Je mu nyní 8 týdnů. Prospívá dobře. Porodní váha 3050 g a délka 49 cm. obvod hlavičky 33. V šesti týdnech váha 4680g a délka 56cm. Obvod hlavy 37,5. Je plně kojen. Mám obavy z toho že takovýto start do života ho mohl negativně ovlivnit. Prosím vás ,poznala bych, kdyby prochladnul ? Třeba by dostal rýmu nebo teplotu. Mám hlavně obavy aby neměl nějaké problémy v budoucnosti!! Mohlo by se to projevit až za delší dobu??? Manžel mě ujištuje že by se to projevilo hned v těch dnech kdy mu bylo zima. Ještě ke všemu se mu začal šířit ekzém, už máme kortikoidy. Jsem s toho všeho zoufalá. Předem děkuji za odpověd a za vaši poradnu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte mít strach. Pokud by váš syn prochladl, už by se to projevilo nachlazením či zvýšenými teplotami. Pravděpodobně je tedy vše v pořádku. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: