Prodělaná hepatitida e

dobrý den, partnerovi-35 let-zjistili z krve, že kdysi neví se kdy prodělal hepatitidu E,chtěla bych se optat, zda mám jít i já na krevní testy a naše skoro 5 leté dítě a zda můžu s partnerem otěhotnět, zda to plodu neublíží? Neměl nikdy nějaké zdravotní problémy-zvracení, zažloutnutí kůže, bělma-, je pravda, že je dlouhodobě unavený a pořád by spal, což by možná mohlo také k tomuto být. Předem děkuji Lucie

Odpověď odborníka:

Pokud partner prodělal žloutenku v minulosti a nejedná se o akutní infekci, není třeba se obávat, již není infekční a není třeba žádných vyšetření u vás ani u dítěte. Otěhotnět můžete bez obav.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: