Prodělaná streptokoková infekce ?

Dobrý den, již dva roky mě trápí problémy, začalo to pobolíváním břicha na levé straně (prý zánět tlustého střeva) ale neměla jsem problémy s vyprazdňováním. Později pocit těžkých nohou, prasklý meniskus ale přidávaly se bolesti kloubů, páteře, brnění těla a pocit slabosti končetin. To jen ve zkratce, navštívila jsem neuroložku která začala jednat: EMG v pořádku, Magnetická rezonannce páteře a hlavy, hlava v pořádku na páteři Schormann a výrůstky. Zaslána i na Endokrinologii (neuroložka našla uzel) tam udělána punkce většího (22 mm ) uzle. Uzel pouze plastický a lékařka mi dala léky zatím jen eurothyrox 50 jen po půlce ráno, ale bolesti prý od toho nejsou. Revmatologie také v normě - vyloučeno systémové autoimunní onemocnění. Zatím se shodli obvodní lékařka , revmatoložka i neuroložka že jde o prodělanou streptokokovou infekci ( ASLO 479 ). Nyní mi opět pobolívá levý podbřišek a krom bolesti kloubů mě občas mravenčí určité místo na noze. Hlavně špatný pocit z tlaku v podkolenních jamkách který mám nejvíce navečer. Prosím o radu co dělat a jak se dá zjistit kde v těle je zánět. Lékařka říkala že buď to zmizí samo (ale tomu nevěřím) nebo se to bude zhoršovat a pak se zjistí co to je. Nyní jsem dobrala Aubmenktin (asi to není dobře napsané) ale není to o nic lepší. Beru i horčíi a Gabagamma. moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejhorší pro pacienta je situace, kdy se v těle "něco" děje, ale ještě není žádné onemocnění plně rozvinuté a tím pádem dg. není zjistitelná klasickou medicínou. Obávám se, že vás moc nepotěším -docházejte na pracoviště, kde vás sledují (hlavně revmatologie a gastroenterologie a neurologie), namístě by bylo možná i vyšetření na imunologii /posuzují systém imunity jako celek, ne jako část patřící k té které oblasti medicíny/. Já ve vašem případě bych ale vyhledala také léčbu u některého z holistických lékařů - celostních lékařů (léčba stravou, tradiční čínská medicína, homeopatie, elektro-akupunktura, autopatie - některý z nich vyberte, existuje mnoho směrů, které mají společné to, že mohou diagnostikovat problémy v organismu jinak a třeba i dříve než je to v silách klasické medicíny. Mohou výrazně pomoci k léčbě, protože se dívají na člověka jako celek a vidí systémy těla v jiných souvislostech). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Katko prosím ozvěte se | Od: stern | 29.6.2010 17:03
Vážená paní Katko, mám podobné nebo i stejné příznaky. Zhruba po deseti letech běhání po různých doktorech to vypadá také na Streptokoky - nález v nosohltanu a urologický. Můžete se mi prosím ozvat - chtěl bych s vámi poradit. Totiž já už lékařům vůbec nevěřím - každý je zaměřen jen na to své a nikdy nevidí problém komplexně.
reagovat
Katko prosím ozvěte se | Od: Monika | 28.6.2013 19:50
Ja mám tiež taký problém. Mám prasknutý meniskus, majú mi robiť artroskopiu. Vecer mi brní najmä v jednej nohe. Snazila som sa to 1 rok vydrzat ale teraz mi zrazu z nicoho nic pri chodzi cosi prasklo v kolene a opät ho mam cele opuchnute. Nepamätám si, že by som mala úraz. Ak je pani Katka niečo nové vo vašej liečbe co predpokladam kedze ubehli takmer 4 roky dajte mi vedieť. O týždeň mám ísť na artroskopiu. Momentálne beriem wobenzym ale výsledok nejako nevidím žiadny. Snáď ste v poriadku a dáte vedieť čo mám robiť.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x