Prodělané chlamydie

Dobrý den, již dva roky mi trápí špinění mimo menstruaci. (cca 5dní před). V r.09 jsem měla nateklé uzliny v tříslech a z krve mi byla zjištěna EBV viroza. Pí gynekoložka mi však v roce 09 testy na chlamydie neudělala. Jelikož už mi špinění trápí druhý rok, doporučila mi hysteroskopii, kde však nic nebylo zjištěno, jen nějaká vrozená vada dělohy. Ale udělala mi letos nakonec stěry a chlamydie prý nemám. Občas mi ještě brní (pálí) stehna a bolí v lévé části těla klouby a někdy svědí oči, ač nejsem alergik. Zašla tedy jsem k léčitelce - homeopatie. Ta mi pomocí EAV zjistila (i když z krve je mám v pořádku) trošku špatná játra, nervy. Nechala mi uděla, zda mám protilátky na Chlamydie Tra. a mám je! Chtěla jsem se zeptat, zda to s mým problémem špinění může souviset a jaká je vůbec léčba? Nevím vůbec co mám dělat, zda informovat svého gynekologa, když vlastně mi tvrdí, že jsem úplně v pořádku a špinění a výtoky prý bývá normální po sedmi letech braní antikoncepce. Partnera mám několik let jednoho (i on) a nikoho jiného jsem neměla, tak nechápu, jak bych se po tak dlouhé době mohla nakazit. Je možné, že jsem je prodělala v dětství a třeba chytila v bazénu? Nevím co mám dělat, prý s chlam. nejsou moc skušenosti. Mohu vůbec otěhotnět? Mám strach abych něco nezanedbala, připadám si jako hypochondr. Do roka bychom se chtěli pokoušet o miminko, tak mám obavy. Děkuji moc za odpověď. J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou pozitivní protilátky, neznamená, že máte chlamydie. Protilátek je několik druhů, stejně jako druhů chlamydií je více. Lékařka Vám dělala stěry z číku děložního, ty byly negativní. Spíše než na gyn bych navštívila s touto informací obvodního lékaře. Může se jednat o jinou formu než gynekologickou. Těhotnění se nebojte. Pokud jste neměla silné záněty postuhující malou pánev, neměl by být problém. Špinění může mít spoustu příčin než jen chlamydie. Pravděpodobně bude třeba dodat trochu gestagenu do druhé fáze cyklu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: