Prodělané zarděnky a další otěhotnění

Dobrý den, moc prosím o radu, v laboratoři jsem se bohužel nedozvěděla nic bližšího a můj gynekolog momentálně pro nemoc neordinuje. Jsem dva měsíce po potratu v 10 týdnu a byly mně také zjištěny zarděnky (pozitivní IgM již v průběhu těhotenství). Dle testů na rubeolu mám od potratu nyní již 14 dní IgM negativní. Můžu tedy již znovu otěhotnět nebo raději doporučujete ještě nějakou dobu vyčkat? Vím, že po očkování proti zarděnkám se doporučuje pauza 3 měsíce do otěhotnění, je to v případě prodělání zarděnek stejné nebo čekat nemusím? Velmi Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, počkala bych ty 3 měsíce a pak začněte:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: