Prodělaný zánět dutin

Dobrý den, před měsícem jsem byla poslána na CT (od mého neurologa), vše v pořádku jen mi našli zánět dutin. Bohužel jsem se informaci dozvěděla s měsíčním zpožděním. V dobu, kdy jsem byla na CT jsem měla silnou rýmu se zvláštní pachutí, ale přičítala jsem to očistnému procesu, do kterého jsem se s paní bylinkářkou pustila. Ta mi taky potvrdila, že zbavování se nečistot z těla jde převážně nosem, nešla jsem tedy k doktorovi. Nyní již výrazné problémy nemám, ráno maximálně zahlenění a večer při převalování cítím jakoby uvolnění hlenu v dutině (ve tváři po očima)-třeba i několikrát. Ale ucpaný nos nemám ani moc nevysmrkávám, spíš někdy cítím potřebu smrkat, ale ven nic nejde. Má otázka zní, zda bych měla být znepokojená o prodělaném zánětu dutin a zajít si raději na ušní-nosní-krční, nebo stačí, když si pár dní budu stříkat například Vincentku na pročištění? Ptala jsem se paní lékarnice a ta mi řekla, že je zbytečné, abych podstupovala léčbu antibiotiky, když si se zánětem tělo zřejmě poradilo, protože už nemám větší potíže. Nerada bych ale tuto informaci o zánětu podcenila. V minulosti jsem měla právě se záněty dutin a angínami velké problémy (i proto bych nerada brala další ATB). Poradíte? Děkuji mnohokrát za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den Andreo! Určitě si zajděte na ORL. Pocit přítomnosti hlenu v dutinách může svědčit pro přetrvávající zánět. To ale pozná nejlépe ORL lékař, který vás může přímo vyšetřit a podle nálezu posoudí zda je doléčení antibiotiky vhodné nebo ne. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: