Progesteronový krém

Vážená paní doktorko, prosím, můžete mi poradit? Je mi 66let, 10 let jsem svého času brala HRT a v tu dobu jsem se cítila výborně. Nyní jsem se dozvěděla o tom, že v mém věku je výborné užívat progesteronový krém. Tento jsem si obstarala (balení 70 gr) a začala užívat po dobu tří týdnů podle návodu (rozetírání krému na místa, kde je jemná kůže). Krém jsem vypotřebovala za tuto dobu, tedy 3 týdnů. Teď bych si měla dát týdenní pauzu a opět tři týdny aplikovat krém a tak stále dokola. Jenže už po prvním balení mě trochu začala bolet prsa, spíš na bocích, ale ne moc. Ale rozhodně cítím nějakou změnu. Tak se Vás chci zeptat na Váš názor na používání tohoto krému, mám-li v něm pokračovat. Polkud by krém zaručoval to, co slibuje, tedy vyrovnání hladiny hormonů v těle, tak by to mohlo být přece výborné. Předem Vám děkuji za názor. S pozdravem Zdena.

Odpověď odborníka:

dobrý den, je to určitě dobré, prsy mohou být cuïtlivější.v každém případě navštěvujte každý rok mammograf.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: