Projev rakoviny

Dobry den, chtel bych se zeptat. Minuly tyden jsem byl na vysetreni s tim ze mam vnitrni hemoroid a vyhrezl mi ven (ted uz je zas jen vnitrni:) ) Pani doktorka mi udelala vysetreni "prstem" s tim ze rekla (kdyz mi vyhrezaval ven) ze tam nahmatava jen kousek toho hemoroidu ktery vyhrezava. Nemam zacpy a nemam ani prujmy (ale casto se mi stava ze ma stolice je takova jakoby... rozbredla ale prujem jako takovy ne), nemam krev ve stolici (cca rok zpatky jelikoz jsem trpel na zacpy(a zaroven hemoroidy) nez jsem zmenil sve stravovaci navyky se ale krev na stolici objevovala-pani doktorka mi rekla ze to mohlo byt tim hemoroidem). Co chodim na stolici kazdy den pravidelne tak uz dele jak pul roku se mi neobjevila ani kapicka krve. Ceka me vysetreni kde mi hemoroid nejspise odstrani. Ted mam ale dost strach aby mi tam neobjevili treba i nador a podobne... Posledni dobou se mi stava ze mam obcas dosti tenkou stolici (prumer tak 1,5-2 cm) - nereknu kdyby byla mala a tenka... jenze obcas mivam i dosti velkou presto takto tenkou.. napriklad 5 kousku dlouhych cca 5-7 cm o prumeru 1,5 cm.. muj dotaz tedy zni (jelikoz vim ze nadory zpusobuji tzv stukovitou stolici) Jestli pokud by clovek nadorovym onemocnenim trpel a trpel priznaky jako tato ztuzkovita stolice... mel tuto stolici pokazde nebo by ji mel jen obcas a mohl mit i normalni prumery. Aby jste me pochopili...mam strach abych nemel rakovinu tlusteho streva ci konecniku.. a jelikoz ted obcas mivam takovouto stolici tak se bojim. a zajima me tedy zda bych ji pri rakovine takovou mel pokazde nebo bych mohl mit i normalni prumery stolice... Jelikoz stolici mivam normalne tlustou i sirokou..ale posledni dobou i obcas nekolik takhle tenkych kousku... Popripade me zajima pokud by ten vnitrni hemoroid ktery je urcite natekly (jelkoz mi po stolici vzdy vyhreznou a pak se zase vrati) mohl v pripade mekke stolice zpusobovat takto tenkou stolici (jako jestli tam treba prekazi v pruchodnosti a tim ze je stolice tenka tak se pri konani potreby zuzi...?) Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, vzhled stolice je do značné míry ovlivněn příjmem potravy a tekutin. Vnitřní hemoroidy se obvykle projevují krvácením, vnější hemoroidy typicky tvoří bolestivé útvary v konečníku. V obou případech je vhodné podstoupit proktologické vyšetření a domluvit se na léčebném postupu. Doporučuji Vám konzultovat gastroenterologickou nebo proktologickou ambulanci v místě bydliště. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: