Projevy hiv po nechráněném styku

Dobrý den, v neděli jsem měl nechráněný vaginální styk s jednou starší ženou, která evidentně je dost promiskuitní. Od včerejška mám bolesti v krku a šílený zahleněný kašel. Je možné, že bych se nakazil HIV a že by u mě příznaky vypukly takto brzo? Většinou se uvádí až po dvou týdnech... Mám teď strašný strach. Jsem obřezán, což by mělo snížit riziko nákazy HIV, ale nevím jak moc velké to riziko je tak jako tak po jednom sexu.... Díky za odpověď. Jakub

Odpověď odborníka:

HIV pozitivita je bezpříznaková a rozhodně se nemůže projevit nějakými popsanými potížemi za pár dní po nákaze. První klinický test na HIV má smysl tak po třech měsících. Proč si vlastně myslíte, že ta žena je pozitivní HIV? nebylo by jednodušší, zjistit její stav? Doc. MUDr. J. Zvěřina, CSc.

Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.
Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.

Specializace: Psychiatrie, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: