Prokračování. aktuální neurologický nález

Včera jsem se předklonila a křuplo a projelo mi zádama a dnes pro neustupující silné bolesti zad, musela jet na pohotovost. Odtud mě poslali na neurogii. Obj.: na MN bez patol., HKK pyramid.jevy iritační či zánikivé nepřítomny, DKK tonus sym, trofika sym, síla kvadricepsů sym, síla palců do D i P flexe sym, vydatná, rr. L4 sym, stř živé, L5/S1 sym nízce, v ming bez poklesu, Babinski bilat negat, taktilní hypestezie v L5 l.sin, pocit křeče. Lasegue l.sin do 60st, vpravo do 80st. Páteř pokl.citlivý Th-L přechod a L páteř, kyfotizace th páteře, SIS palp.nebol. PV spasmy vlevo podél Th- L přechodu, bez hranice čití na trupu. RES: Exacerbace chronických thorakolumbalgií, chron.iritace v L5 l.sin dle MR 4/2016 stacionární nález, v L1/L4 bez známek herniace disků, dále med.hernie disku Th11-12, protruze Th12-L1. Nyní apl.obstřik s mesicainem ke spasmům v Th-L přechodu vlevo. Dop. Původní medikace: Apo-gab 400mg 0-0-1, Palexia retad 100mg 1-0-1 tbl. Přidat Palexia 50mg při průlomové bolesti max 3/den. Lze kombinovat s Novalginem i NSA.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příliš dotazu nerozumím. Neurolog Vás vyšetřil, uzavřel neurologický nález a doporučil léčení. Neuvádíte, jestli léčba pomohla, jak postupuje celkové léčení. V titulu máte "pokračování". Chronické obtíže s náhlým zhoršením bolestí je relativně běžné. Jednoznačně při uvedeném MR a neurologickém nálezu je správný postup: léčení akutní bolesti, při úlevě fyzioterapie s aktivní účasní pacienta. Mnoho jiných možností nezbývá.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: