Prolaktin

Dobrý den,už vice jak rok se léčím se zažívacími potížemi(průjem,nevolnost,bolesti břicha)Byla přelečená Clostridiová infekce.Všechny vyšetření jinak byli v pořadku,potiže trvají,zhubla jsem o 19 kg.Teď už 3 měsíce nemám menstruace a všimla před 2 měsici sekrece z prsou.Měsic zpátky byla odebráná krev na prolaktin,a je zvyšená hodnota 88.Byla jsem u endokrinologa a vůbec mně neporadil co mám dělat akorát vysadit Dogmatil který podle jeho slov může byt příčina.Ale gynekoložka mne řekla že to je moc vysoká hodnota a mělo by byt vyšetření hlavy.Jinak hlava mne nebolí,mám moc nízký tlak.Na gynekologii jsem dostala injekci na vyvolani menstruaci,abych ten hormon aspoň nějak snížit.Prosím o radu co mám dal dělat.Docela jsem z toho neklidná.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, vysazení Dogmatilu byla určitě dobrá rada, nicméně po jeho vysazení je opět potřeba hladinu prolaktinu zkontrolovat. Pokud bude hladina v normě, vyšetření hlavy nutné není. Pokud bude nadále zvýšená, pak ano. Mějte se moc hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Články: Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Toužíte po miminku a ráda...
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: