Prolaktin

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat. Snažím se otěhotnět, avšak zatím neúspěšně. Nechala jsem si proto udělat 3.den cyklu hormonální profil. Výsledky jsou dobré jen prolaktin má být v rozmezí 108,8 - 557,1 a já mám hodnotu 592,1. Chtěla bych se zeptat čím toto může být způsobeno, zda to může mít vliv na otěhotnění a jakým způsobem lze hladinu prolatkinu snížit. Je mi 35 let, v minulém cyklu jsem užívala Prednison, Anopyrin, clostilbegyt a utrogestan. V červenci 2011 ukončeno těhu v 18t pro VVV, laktace byla zastavena nějakým lékem. Děkuji za pomoc

Odpověď odborníka:

dobrý den, prolaktin může být vyšší stresem.je to lehjce nadlimitní hodnota, jsou léky na snížení, ty předepisuje lékař. v prvé řadě to konzultujte komplexně s Vaším lékařem.nevím o Vás zdaleka tolik:( vliv na otěhtnění bude malý.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chraňte si své klouby a zůstaňte soběstační
Články: Chraňte si své klouby a zůstaňte soběstační
Pokud vás trápí revmatoidní...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Články: Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Myslete na své zdraví...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Australští vědci objevili lék na lupénku
Články: Australští vědci objevili lék na lupénku
Velký poprask mezi kožními...
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Biologická léčba míří přesně na nemoc
Články: Biologická léčba míří přesně na nemoc
O biologické léčbě a o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: