Prolaktin

Dobrý den, před 2,5 lety jsem porodila, kojila jsem 7 měsíců,přestala jsem poté, co mi byla diagnostikována roztroušená skleroza. Mléko se mi tvořilo v menším množství ještě 3 měsíce, ale až doted mám problémy, že mne pobolívají prsa bez ohledu na menstruační cyklus a dráždím-li prso (např. ručníkem po sprše když se utírám) nebo stimuluju bradavku, pořád se objevuje mléko. Je to normální ještě 2 roky po ukončení kojení? Mohou mít vliv léky na RS? Děkuji

Odpověď odborníka:

Je tomu tak, při roztroušené skleróze dochází k zvýšení hladiny prolaktinu a následkem toho tedy i k sekreci z prsu.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: