Prolaktín a potrat

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať či môže spôsobovať potraty vysoká hladina prolaktínu.Užívam tbl.Norprolak a akonáhle otehotniem lekár mi ho káže vysadiť a následne po tom potratím, pretože po vysadení liekov hladina prolaktínu mi veľmi rýchlo stúpa hore.Som po dvoch potratoch a taktiež sa chcem opýtať či môžem užívať Norprolak alebo Parlodel počas tehotnosti. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Norprolac je běžně používaný lék při terapii hyperprolaktinémie. Pokud pak pacientka otěhotní, léky se většinou vysazují. Důvodem je to, že prolaktin stoupá v těhotenství i u žen bez předchozí hyperprolaktinemie. Potraty však nezpůsobí. Obecné užívání těchto léků v těhotenství není tedy doporučováno, konečné slovo by měl mít Váš gynekolog.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x