Prolaktinóm a ultrazvukové čistenie pleti

Dobrý deň, prosím môže mi nejako uškodiť ultrazvukové čistenie pleti - konkrétne oblasť čela v dĺžke cca 10 minút - u kozmetičky? Mám totiž adenóm hypofýzy o veľkosti 16 mm a až neskoro ma napadlo, že by to mohol byť problém. Tento ultrazvuk vraj funguje na princípe ultrazvukových vĺn, na pravej ruke som mala na zápestí niečo ako manžetu, ktorá viedla elektrický prúd. Neviem či som to dostatočne opísala. Zaujíma ma, či to nemôže mať nejaké účinky na tento typ nádoru. Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Bohužel nevím, o jak silný ultrazvuk se jedná, byť bych předpokládala, že dosah vln do hloubky by měl být velmi malý. Čistě teoreticky by mohlo dojít ke komplikacím u jistých druhů adenomů hypofýzy na mechanické bázy. Doporučovala bych poradit se přímo na místě, kde tento druh služeb poskytují - dotazovala bych se zejména na hloubkový dosah ultrazvukových vln.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: