Prolaktinom, dostinex vs operace

dobrý den, již rok a půl řeším problém s ademonem hypofýzy. Beru dostinex 2 tablety týdně, prolaktin stále vysoký. ademon zrhruba 1cmx1cmx1cm. Kontrolní rezonance neprokázala žádnou změnu velikosti. Mohu trvat na odstranění nebo musím brát stále prášky. Raději bych volali operaci.děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nádory hypofýzy s nadměrnou tvorbou prolaktinu se operují vzácně, operace má totiž často horší výstup, nežli konzervativní léčba. Dávka Dostinexu 2x týdně je nízká, je tam značná rezerva na její navýšení (např na 1 tabletu každý den), tudíž stále je dostatečná šance na zmenšní nádoru na této terapii. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x