Prolaps l4/l5, l5/s1

Dobrý den, před 2 lety mi byl diagnostikován Prolaps L4/L5, L5/S1 (7mm), následovala léčba infuzemi, obstřiky, dále jsem následně užívala při bolestech Meloxicam Merck 15mg. V současné době mě začínají čím dál více opět trápit bolesti v zádech a v pravé noze. (Bohužel jsem se přestěhovala tak teprve hledám vhodné lékaře). Krom těchto mých známých obtížích bychom si chtěli s partnerem pořídit miminko a proto bych se chtěla předem zeptat, co se dá očekávat, zda je to zodpovědné rozhodnutí, co mám očekávat za komplikace (nyní si nedovedu představit, že bych to zvládla bez tabletek) a hlavně jak se na tuto situaci připravit či co všechno podniknout předem tak, abych tyto komplikace minimalizovala. Předem velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Především je třeba aktualisopvat jak neurologické a ortopedické vyšetření tak CT vyšetření nebo magnetickou resonanci. Po zhodnocení stavu a přeléčení teprve zvážit po domouvě s neurochirurgem eventuální operaci pateře. Teprve potom zvažovat těhotenství. Jistě se poradíte jak s ortopedem tak i gynekologem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: