Prolaps mi

Dobrý den,ráda bych slyšela váš názor, chodím od mala na prevent. vyšetř. srdce 1x rok(ekg + sono) vždy dobré,až doted kdy mi po půl roce od poslední návštěvy při první prohlídce dosp. lékaře (do té doby dětský)bylo zjištěno Prolaps MI s malou reg. !!! Pan doktor mě ujistil,že to není nic vážného, ale dočetla jsem se,že je to dost zavážná vada,která se nelepší naopak zhoršuje a srdce se časem zvětšuje a může se i umřít,také je mi divné,že se děts. lékař o tomhle nikdy nezmínil,pochybuju,že mi to vzniklo během pul roku ve kterém jsem vůbec nestonala!! Chci se zeptat zda se tato vada zhoršuje i zátěží??A jestli mě nemine operace!! Jsem velice aktivní sportovkyně (jízda na koni už od 10 let) ted je mi 20 a mám denně dost velkou zátěž, děkuji moc předem za odpověd!!

Odpověď odborníka:

Prolaps mitrální chlopně bývá vrozená vada, takže jistě to nemáte půl roku. Záleží na nálezu při ECHO vyšetření, které přesně stanoví hemodynamickou závažnost vady a ev. nutnost její léčby a další režimová opatření. Jestliže je regurgitace velmi malá, skutečně se neléčí. Doporučovala bych přímo se zeptat lékaře, který echo prováděl a zná přesné parametry, jestli doporučuje jen běžnou fyzickou zátěž, nebo i vrcholový sport.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x