Prolaps mitrální chlopně

dobrý den , jsem maminka dvou dětí ,které náhodou zjistili při náhodné kontole na echu lehký prolaps mitrální chlopně s lehkou regurtitací ale nevím jestli to mám od mala nebo v průběhu života se to udělalo, chtěla jsem se zeptat jestli to je dědičné a jestli nemám jít nechat vyšetřit i moje děti 5 let a 2 roky...děkuji šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko srdečních vad u dětí, jejichž rodiče nějakou mají je jen lehce zvýšené. Zbytečně bych tedy děti nevyšetřovala, jen pokud by měly nějaký zdravotní problém, upozorňovala bych na skutečnost, že vy toto máte. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: